• La aceeasi grosime, un perete din osatura din lemn permite obtinerea unei izolatii de cinci ori mai eficiente decât cea oferita de o casa traditionala din caramida si de 2.5 ori mai eficiente decât cea a unui perete construit din caramida tip porotherm si polistiren, dupa cum vom demonstra mai jos.
  • Pe lânga toate avantajele recunoscute, casele din lemn ofera nu doar o foarte buna izolatie termica dar si un plus la capitolul habitabilitate. Astfel, la o suprafata de 8 x 10 metri, veti castiga 18 metri patrati, gratie grosimii rezonabile a peretilor!


Ce înseamna “λ” (Lambda) ? Exprimata în W / mK (wati pe metru kelvin), lambda permite masurarea conductivitatii termice a unui material. Cu cât valoarea lambda este mai mica, cu atât materialul are o putere de izolatie mai mare. Iata si câteva valori ale principalelor materiale de constructie si de izolatie :

Iata si un calcul comparativ al rezistentei termice în functie de structura utilizata pentru un perete de aproximativ 35 de centimetri

Se demonstreaza astfel ca o casa din lemn este net superioara caselor de caramida din punct de vedere al izolatiei termice pe care o ofera.