Casa Boissy Hostien , totul din lemn – totul natural – totul perfect !

Casa de lemn Boissy-Hostien

Proprietarul acestei vile de 140 de metri patrati habitabili a mers pe mana optiunii « Totul din lemn ». Constructia se sprijina in intregime pe piloni cu o sectiune generoasa a caror realizare a necesitat 30 de metri cubi de lemn. Casa este inconjurata de o terasa de 110 metri patrati, construita din lemn natural. Imbracamintea exterioara este din lemn de molid si a fost tratata cu ulei pentru a se pastra aspectul original. Finisarile interioare au fost realizate cu clipi de 19 mm, asezati orizontal si vertical iar ferestrele sunt compuse din trei straturi de sticla lipita, cu o grosime de 68 mm.

 

O casa de lemn care cuprinde toate tehnologiile utilizate de Domus Carpatica,

Întrucât pereţii exteriori sunt responsabili pentru 20 % din pierderea termică generală a unei case

  • Ultra R10: izolaţie Standard plus, alături de încă 100 mm de polistiren aplicat (lipit) pe peretii exteriori este izolatia optima pentru o casa de lemn

Deoarece acoperişul este responsabil pentru 30% din pierderea termică generală a unei case, aplicăm următoarea soluţie:

  • Ultra R 12: 400 mm de polistiren extrudat (32 kg/m2);

Notă: materialul de izolaţie este aplicat în general deasupra căpriorului sau câteodata sub acoperiş intre rigips şi căpriori.

La o casa de lemn pierderi importante de căldură se înregistrează şi la nivel planşelui, de aceea este foarte important ca acesta să fie bine izolat. Am folosit urmatoarea solutie:

  • Ultra R 3,75: 120 mm de polistiren extrudat;

Nu în ultimul rând la o casa de lemn, tâmplăria este responsabilă pentru 13 % din pierderea termică generală a unei case. Tâmplăria pe care v-o propunem este fabricată din esenţă răşinoasă pe principiul lamelelor încleiate cu grosimea totală de 68 mm cu vitraj triplex + low, care asigură cea mai bună soluţie existentă la ora actuala din punct de vedere al izolaţiei termice şi fonice.

Pentru a beneficia de o bună calitate a aerului şi a evita disconfortul legat de variaţiile de umiditate si de condens este important ca aerul să fie corect reciclat, evacuând concomitent umiditatea în exces rezultată din bucatarie şi băi dar si pe cea rezultata în urma transpiraţiei umane. Sistemele tradiţionale de ventilatie sunt mari consumatoare de energie, pentru o bună ventilare fiind necesar un debit de 30 metri cubi pe /oră! Aceasta înseamnă că expulzam în exterior în permanenţă aerul la 18 grade si aspirăm în interiorul casei, în fiecare oră, 30 de metri cubi de aer la temperatură exterioară, care desigur, câteodată poate să fie şi de -20 grade Celsuis. Pentru a remedia şi această problema am folosit urmatoarea solutie:

  • Montăm un sistem de ventilaţie cu recuperarea energiei (ventilaţie dublă). Principiul de funcţionare al acestui sistem este urmatorul: aerul cald ce urmează a fi expulzat în exterior trece printr-un schimbător de căldura (un radiator) care încalzeste aerul rece aspirat din exterior. Acest sistem duce la o recuperare a aproximativ 80% din căldura expulzată în exterior.

 

 

 

 

 

 

 

 

[nggallery id=1]