Casa Chamblas – o casa ieftina dar cu caracter!

Casa Chamblas – o casa ieftina dar cu caracter!

Un fermecator pavilion de lemn cu un singur etaj, cu o suprafata habitabila de 130 de metri patrati, cu fatada anterioara in sectiune avansata, dar si o terasa sprijinita pe piloni, in partea posterioara este o casa ieftina cum s-ar spune pe la noi,adica este o casa care pune accent pe util si pragmatic fara a renunta complet la design interesant si elemente unice care imbunatatesc forma.

Datorita constructiei in stil catedrala si a sarpantei aparente se creeaza o impresie de spatiu si comfort accentuata si de caldura si de senzatia de natural data de lemnul vizibil.

Este clar ca exista mai multe modalitati de a construi o „casa ieftina”,iar pentru Domus Carpatica a construi o casa ieftina nu se traduce in a utiliza materiale ieftine si un design simplu pentru a reduce costurile ci mai degraba inseamna utilizarea de solutii ingenioase si eficiente pentru a obtine un rezultat optim fara a folosi materiale si tehnologii care pot ridica costul foarte mult nejustificat.

Avantajele caselor din lemn:

– sunt mai ieftine cu 30-40% decât cele din cărămidă; materialele folosite sunt mai ieftine, iar gradul lor de industrializare, faptul că pot fi prefabricate într-o mai mare măsură face ca preţul să fie şi mai scăzut;
– se execută rapid, într-o lună, maximum trei luni;
– sunt flexibile şi uşoare şi nu sunt periculoase în caz de cutremur;
– sunt bune izolatoare termic, vara fiind mai răcoroase, iar iarna mai călduroase; pierderile de căldură au fost calculate de specialişti ca fiind cu 30-40% mai mici decât la casele din cărămidă; popoarele nordice preferă această tehnologie, ceea ce demonstrează că ele sunt eficiente în lupta cu temperaturile foarte scăzute; casele norvegiene şi suedeze sunt realizate după metoda sandviş;
– spaţiul interior poate fi uşor compartimentat sau modificat; fiind case uşoare, nu necesită prea mulţi stâlpi de susţinere, ceea ce face ca spaţiul interior să fie uşor de modelat. nu sunt pretenţioase în ceea ce priveşte tipul terenului pe care pot fi amplasate; fiind uşoare, casele din lemn pot fi construite şi pe terenuri slabe sau nisipoase;instalaţiile pot fi ascunse în pereţi; pereţii fiind prefabricaţi, iar casele de lemn fiind construite de regulă după proiecte tip, se poate prevedea traseul firelor de cablu sau a conductelor de utilitati.

În sfârşit, străinii spun că sunt mai sănătoase. Lemnul este un element natural, ecologic; Într-o casă din zidărie poate apărea igrasia, condensul. Se spune că o casă de lemn „respiră” şi nu suferă din cauza vaporilor.

 

 

[nggallery id=5]