Casa din lemn „Village Tower” parte a complexului „Urban Union”

O noua casa din lemn, construita in paralel cu mini-complexul Urban Union, dupa un proiect WS-INGENIERIE. Suprafata utila: 183 de metri patrati.

Casa a fost construita pe principiul osaturii din lemn.

Caracteristicile lemnului permit folosirea sa ca material de constructie in orice proiect, incurajand creativitatea arhitectilor. Constructiile din lemn pot evolua fara dificultate, amenajarile si extinderile ulterioare fiind facile. Ca figura de stil, desigur, putem spune ca nimic nu este batut in cuie in cazul unei case din lemn.

Datorita structurii sale celulare care capteaza aerul in volume mici, lemnul este un slab conductor de caldura, ceea ce inseamna ca este un foarte bun izolant termic. Astfel, lemnul ne protejeaza atat de frig cat si de caldura. La aceeasi grosime, lemnul are o putere de izolatie de sase mai mare decat caramida, de zece ori mai mare decat betonul, de 350 de ori mai mare decat a otelului si de 1.700 ori mai mare decat a aluminiului. Un perete de lemn cu o grosime de 16 cm are aceleasi proprietati izolante ca un zid de caramida gros de un metru.

Aceste calitati de izolant termic ale lemnului permit realizarea unor economii substantiale la incalzirea casei, de pana la 40% din valoarea uzuala a facturii. La aceeasi izolare termica, grosimea peretilor unei case de lemn va fi mai mica, permitand astfel sa se obtina mai mult spatiu. Asigurand un confort termic indiferent de anotimp, casele din lemn raspund si exigentelor programelor europene care incurajeaza economiile de energie.

Finisajul peretilor exteriori este realizat cu Cetris,un material deosebit de rezistent in timp care asigura un look modern oricarei constructii,astfel casa din lemn se va comporta termic impecabil dar va arata ca o constructie moderna ce utilizeaza sticla si betonul.

 

 

[nggallery id=26]

 

 

Iata si cum a decurs constructia acestei case de lemn. Ca de obicei santierul a fost restrans si curat, deranjul creat fiind minim.

 

[nggallery id=19]