Case din lemn – Casa „Vigouroux”-clasic,rustic,eficient.

Case din lemn – Casa”Vigouroux”

O casa de lemn clasica, calduroasa, cu un mare volum interior. Remarcam intentia de a se obtine un efect rustic si modern in acelasi timp, daca privim treptele care sunt lipite de un suport al scarii lasat intentionat neprelucrat. Exteriorul este armonizat gratie acoperisului avansat pe trei fete  ale casei. Merita sa mentionam ca familia proprietarului a apreciat intr-o asemenea masura o a doua casa din lemn, aproape identica, pe care o construisem in prealabil la o distanta de doar cativa zeci de metri, incat si-au dorit una la fel pentru ei!

Dupa cum se stie materialul care se preteaza cel mai bine la costruirea unei case cu un aer rustic si primitor este lemnul,materialul care se foloseste de mii de ani in constructii.Lemnul este materialul care ofera caldura si eficienta datorita structurii sale a inceput de cativa ani sa revina intre preferintele constructorilor si a ajuns sa ofere rezultate impresionante in incercarea de a creea sisteme cu inalta eficienta energetica.

Pentru a beneficia de o bună calitate a aerului şi a evita disconfortul legat de variaţiile de umiditate si de condens este important ca aerul să fie corect reciclat, evacuând concomitent umiditatea în exces rezultată din bucatarie şi băi dar si pe cea rezultata în urma transpiraţiei umane. Sistemele tradiţionale de ventilatie sunt mari consumatoare de energie, pentru o bună ventilare fiind necesar un debit de 30 metri cubi pe /oră! Aceasta înseamnă că expulzam în exterior în permanenţă aerul la 18 grade si aspirăm în interiorul casei, în fiecare oră, 30 de metri cubi de aer la temperatură exterioară, care desigur, câteodată poate să fie şi de -20 grade Celsuis.

Tehnologiile folosite precum izolarea cu vata minerala cu putere inalta de izolatie folosita la pereti cat si la acoperis,planseul izolat cu polistiren extrudat care elimina pierderile de caldura,folosirea unui sistem de ventilatie dubla care face ca aerul incalzit care urmeaza sa fie expulzat in exterior sa treaca printr-un radiator ceea ce rezulta in 80% din caldura sa fie recuperata au permis construirea unei case din lemn cu efect rustic si modern in acelasi timp.

 

 

 

 

 

 

 

 

[nggallery id=8]