Case performante energetic

O casă performantă din punct de vedere energetic
beneficiază de un bio-climat propriu, cu temperaturi
constante și relativ egale, indiferent de anotimp,
grație izolației termice eficiente pe care o oferă.

Trei decenii de experiență

Cele trei decenii de experiență în construirea caselor din lemn ne permit să ne înnobilăm munca prin titulatura de case de înaltă performanță energetică. O casă performantă din punct de vedere energetic beneficiază de un bio-climat propriu, cu temperaturi constante și relativ egale, indiferent de anotimp, grație izolației termice eficiente pe care o oferă.

Considerăm că după 30 de ani de muncă procesul nostru de învățare este departe de a se fi încheiat. De la case din lemn livrate sub formă de kit, la execuția celor mai personalizate și pretențioase proiecte, suntem pregătiți să materializam casa la care visezi.

Lemnul, material primordial

 • Utilizarea lemnului în construcții permite întreținerea și exploatarea rațională a pădurilor, indispensabilă echilibrului ecologic. Într-o tonă de lemn se regăsesc stocate 1,8 tone de dioxid de carbon.
 • Lemnul este un material de construcție pentru a cărui fabricare și transport se consumă puțină energie. Cantitatea de energie necesară pentru producerea unui singur kilogram de lemn este de 1 megajoul, față de 4 megajouli pentru beton, 24 megajouli
  pentru sticlă, 45 megajouli pentru poliuretan, 60 megajouli pentru oțel și 130 megajouli pentru aluminiu.
 • Ciclul de viață al lemnului are un impact scăzut asupra mediului. Recoltarea sa este puțin poluantă, fără afectarea siturilor naturale, fiind o resursă regenerabilă și reciclabilă. Aprovizionarea din zone de proximitate înseamnă costuri reduse pentru transport, iar varietatea de esențe și modalități de prelucrare fac ca lemnul sa fie un material de construcție extreme de durabil.

Solicita o oferta

Like Nothing You've Seen. Sign Up Today & Experience Salient

Button Text

Avantajele caselor din lemn

Un veritabil confort al vieții

 • Casa din lemn protejează împotriva agresorilor externi: frig, căldură, vânt, zgomot. Calitățile naturale ale lemnului garantează o excelentă regularizare din punct de vedere termic și al umezelii, asigurându-vă un aer interior sănătos, atât vara cât și iarna.
 • O casă de lemn este o casă care respiră Lemnul este un material care respiră, comportându-se ca un burete: absoarbe umiditatea când aceasta este în exces, pentru a o reda atunci când aerul este prea sec. Menținând în mod constant un nivel al umidității de aproximativ 40%, o casă de lemn permite obținerea unui climat interior din cele mai confortabile.
 • Izolare fonică Izolarea fonică joacă un rol important în confortul oferit de orice habitat. Casele din lemn sunt construite din panouri ce combină diferite materiale, care sunt foarte eficiente și în termeni de izolare fonică.
 • Izolare termică Datorită structurii sale celulare care captează aerul în volume mici, lemnul este un slab conductor de căldura, ceea ce înseamnă că este un foarte bun izolant termic. Astfel, lemnul ne protejează atât de frig cât și de căldură. La aceeași grosime, lemnul are o putere de izolație de șase ori mai mare decât cărămida, de zece ori mai mare decât betonul, de 350 de ori mai mare decât a oțelului și de 1.700 ori mai mare decât a aluminiului. Un perete de lemn cu o grosime de 16 cm are aceleași proprietăți izolante ca un zid de cărămidă gros de un metru. Aceste calități de izolant termic ale lemnului permit realizarea unor economii substanțiale la încălzirea casei, de până la 40% din valoarea uzuală a facturii. La aceeași izolare termică, grosimea pereților unei case de lemn va fi mai mică, permițând astfel să se obțină mai mult spațiu. Asigurând un confort termic indiferent de anotimp, casele din lemn răspund și exigențelor programelor europene care încurajează economiile de energie.
 • Modularitate și flexibilitate. Caracteristicile lemnului permit folosirea sa ca material de construcție în orice proiect, încurajând creativitatea arhitecților. Construcțiile din lemn pot evolua fără dificultate, amenajările și extinderile ulterioare fiind facile. Ca figură de stil, desigur, putem spune că nimic nu este bătut în cuie în cazul unei case din lemn.

Avantajele caselor din lemn

 • Construcție rapidă Cu excepția fundației, o casă cu osatura din lemn nu are nevoie de timp pentru a se usca, iar construcția se desfășoară surprinzător de rapid. Ceea ce în mod normal s-ar numi ziduri, în cazul nostru panouri din lemn și chiar acoperișul, se construiesc în atelier, iar un “șantier” pentru un proiect mai mic poate fi finalizat în doar câteva zile. Comparați această situație cu un șantier clasic, care durează în medie patru luni, generând o grămadă de deșeuri, de zgomot și de deranj.
 • Controlul cantitaților de materiale utilizate Tehnicile de construcție ale caselor de lemn au fost adaptate nevoilor arhitecților, economiștilor, specialiștilor în energie și utilizatorilor finali, garantând o utilizare de durată din partea acestora. O casă din lemn este de cinci ori mai ușoară decât una construită în mod tradițional, necesitând mai puțin material pentru fundație, putând fi ridicate și pe terenuri mai moi.

Soluțiile propuse de noi

Pereții exteriori

Întrucât pereții exteriori sunt responsabili pentru 20 % din pierderea termică generală a unei case îți propunem
următoarele variante:

  • Standard R 4 :120 mm de vată minerală cu înaltă putere de izolație, aplicată vertical plus 50 mm de vată minerală
   aplicată orizontal;
  • Standard plus R7,5 :120 mm de vată minerală cu înaltă putere de izolație, aplicată vertical plus 120 mm de vată
   minerală aplicată orizontal);
  • Ultra R10: izolație Standard plus, alături de încă 100 mm de polistiren aplicat (lipit) pe pereții exteriori;

Acoperișul

Deoarece acoperișul este responsabil pentru 30% din pierderea termică generală a unei case, aplicăm următoarele
soluții:

  • Standard R 7,5 :300 mm de vată minerala sau 240 mm de polistiren extrudat (32 kg/m2);
  • Standard Plus R 10 : 400 mm de vată minerală sau 320 mm de polistiren extrudat;
  • Ultra R 12: 400 mm de polistiren extrudat (32 kg/m2);
   Notă: materialul de izolație este aplicat în general deasupra căpriorului sau câteodată sub acoperiș intre rigips și căpriori.

Planșeul

Pierderi importante de căldură se înregistrează și la nivel planșeului, de aceea este foarte important ca acesta să fie bine
izolat. Vă oferim următoarele soluții:

 • Standard R 2,5: 80 mm de polistiren extrudat;
 • Standard Plus R 3,12: 100 mm de polistiren extrudat;
 • Ultra R 3,75: 120 mm de polistiren extrudat;

Tâmplăria

Nu în ultimul rând, tâmplăria este responsabilă pentru 13 % din pierderea termică generală a unei case. Tâmplăria pe
care v-o propunem este fabricată din esență rășinoasă pe principiul lamelelor încleiate cu grosimea totală de 68 mm cu
vitraj triplex + low, care asigură cea mai bună soluție existentă la ora actuala din punct de vedere al izolației termice și
fonice.

Reciclarea aerului

Pentru a beneficia de o bună calitate a aerului și a evita disconfortul legat de variațiile de umiditate și de condens este important ca aerul să fie corect reciclat, evacuând concomitent umiditatea în exces rezultată din bucătărie și băi dar și pe cea rezultata în urma transpirației umane. Sistemele tradiționale de ventilație sunt mari consumatoare de energie, pentru o bună ventilare fiind necesar un debit de 30 metri cubi pe /oră! Aceasta înseamnă că expulzam în exterior în permanentă aerul la 18 grade și aspirăm în interiorul casei, în fiecare oră, 30 de metri cubi de aer la temperatură exterioară, care desigur, câteodată poate să fie și de -20 grade Celsius. Pentru a remedia și această problema avem următoarele două soluții:

  • Nu montăm sistem de ventilație și în acest caz acumulam umiditatea, ceea ce evident creează disconfort.
  • Montăm un sistem de ventilație cu recuperarea energiei (ventilație dublă). Principiul de funcționare al acestui sistem este următorul: aerul cald ce urmează a fi expulzat în exterior trece printr-un schimbător de căldura (un radiator) care încălzește aerul rece aspirat din exterior. Acest sistem duce la o recuperare a aproximativ 80% din căldura expulzată în exterior.

“Casa de lemn Boissy”-casa constructorului de case din lemn!

Casa Boissy Hostien , totul din lemn – totul natural – totul perfect !

Casa din lemn “Village Tower” parte a complexului “Urban Union”

Foisor din lemn, Schitul Carbunari, Blaj

Vila din lemn Urban Union-un duplex contemporan

Casa de lemn ”Pleynet” – Gama „Case din lemn eficiente”.

Vila contemporana din lemn – „Casa Mazel”

Case din lemn – Casa „Vigouroux”-clasic,rustic,eficient.

Casa Chamblas – o casa ieftina dar cu caracter!

Casa ecologica – Chanal Monique casa eco !

Case din lemn eficiente Casa Chapuis – comfort si costuri reduse.

Hala din lemn „Polignac”