Hala din lemn

Hala din lemn Polignac

Hala din lemn

Hala din lemn „Polignac”.

In doar trei saptamani, o echipa Domus Carpatica a desavarsit constructia acestei hale din lemn care va fi utilizata de catre client ca atelier si ca depozit de feronerie.Ideea de a avea un spatiu in care se pot desfasura toate activitatile industriale a prins foarte bine echipei Domus Carpatica fiind o ocazia ideala de a pune la incercare abilitatile ei.

Amplasta in zona industriala a localitatii Polignac (Auvergne, Franta) hala din lemn are o suprafata de 400 metri patrati si o inaltime maxima de 5,2 metri. Panourile din lemn sunt placate pe interior cu dale cetris, un foarte eficient izolator termic si un bun ignifug. Izolatia panourilor se face cu vata minerala de 300 mm, iar ca structura de sustinere am utilizat trei ferme din lemn. Asadar, daca va doriti o solutie rapida, eficienta energetic si accesibila ca si cost pentru nevoile afacerii Dumneavoastra, o hala de lemn este solutia ideala!

Întrucât pereţii exteriori sunt responsabili pentru 20 % din pierderea termică generală la o hala din lemn îţi propunem următoarele variante:

  • Standard R 4 :120 mm de vată minerală cu înaltă putere de izolaţie, aplicată vertical plus 50 mm de vată minerală aplicată orizontal;
  • Standard plus R7,5 :120 mm de vată minerală cu înaltă putere de izolaţie, aplicată vertical plus 120 mm de vată minerală aplicată orizontal);
  • Ultra R10: izolaţie Standard plus, alături de încă 100 mm de polistiren aplicat (lipit) pe peretii exteriori;

Deoarece acoperişul este responsabil pentru 30% din pierderea termică generală la o hala din lemn, aplicăm următoarele soluţii:

  • Standard R 7,5 :300 mm de vată minerala sau 240 mm de polistiren extrudat (32 kg/m2);
  • Standard Plus R 10 : 400 mm de vată minerală sau 320 mm de polistiren extrudat;
  • Ultra R 12: 400 mm de polistiren extrudat (32 kg/m2);

Notă: materialul de izolaţie este aplicat în general deasupra căpriorului sau câteodata sub acoperiş intre rigips şi căpriori.

[nggallery id=28]

Iata si o galerie de imagini de la constructia halei din lemn:

[nggallery id=24]